Social Media door Marco
FollowRSSTwitterLinkedInYouTubeFacebookInstagram

De beste reclame is mond tot mond reclame, laat je product en kwaliteit spreken. Social Media is een perfecte manier om mond tot mond reclame te stimuleren. Ik help je graag het gesprek op gang te brengen.

 | www.illustratiebymarco.nl

Van mond tot mond gaan


Iedereen heeft wel eens van de term 'mond tot mond reclame' gehoord en ook 'Social Media' is tegenwoordig een begrip dat veel in de mond genomen wordt. Maar wat betekenen deze termen en hoe verhouden ze zich tot elkaar?

Mond tot mond wil niets anders zeggen dan dat er over je gepraat wordt. Dit kan zowel positief als negatief, waarbij mensen het laatste altijd het liefst onthouden. Je kan bijvoorbeeld iets 'anders doen dan een ander', iets nieuws doen dat nog niet eerder gedaan is, diensten of producten leveren waar iedereen op zit te wachten. Eigenlijk maakt het niet uit wát het is, belangrijk is dát je de aandacht krijgt. Mensen onthouden dat ergens in hun achterhoofd, en vroeg of laat springt jouw naam in hun hoofd als ze iets zien of nodig hebben wat ze aan jou doet denken.

Ontmoeten op internet


Social Media is niets anders dan plekken op internet waar mensen elkaar ontmoeten. Zoals een kroeg of een sportvereniging dat in het 'normale leven' is. Daar waar mensen bij elkaar komen, wordt gepraat, waar gepraat wordt gaan dingen van mond tot mond. De grootste Social Media plekken zijn Facebook, daar waar je familie, vrienden, en kennisen verzamelt. Twitter, waar iedereen graag zijn mening vertelt aan de hele wereld en tevens op die manier nieuws verzamelt van anderen. En als laatste Linkedin waar je laat zien wat je zakelijk allemaal kan, doet, en gedaan hebt, een plek waar je makkelijk kan 'netwerken'.

Met de snelheid van het licht


De grootste verschillen tussen mond tot mond reclame op internet en in het echte leven, zijn de snelheid waarmee het doorverteld wordt, en het bereik er van. In het echte leven moeten mensen eerst naar huis, of elkaar op een andere gelegenheid zien, om het door te kunnen vertellen. Daar kunnen dagen, weken, of maanden overheen gaan en met geluk komt je verhaal net het dorp uit. Op internet vertel je het, en in no-time kan het gedeeld worden met anderen. Alsof jij je verhaal direct door een microfoon en versterker aan een grote menigte vertelt, en deze menigte vertelt het weer door. Als het interessant genoeg is wat je te melden hebt, kan het met een paar minuten de hele wereld over zijn.

Social Media is geen doel, maar een gereedschap dat je gebruikt bij je marketing.
Ik help je graag het gesprek op gang te brengen.

Marco Tibben

Don´t think out of the box, ...There is no box! ...Think...


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail